Feb 21, 2019

Green Deal Circulair Bouwen
Als eerste juridische partner tekent GSJ advocaten met trots in op de Green Deal Circulair Bouwen.

Als advocatenkantoor willen wij ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst voor iedereen die in Vlaanderen woont.
Door onze juridische kennis ter beschikking te stellen en mee na te denken over circulair bouwen in de toekomst, tonen wij ons klimaatengagement, niet alleen in woorden maar ook in concrete daden.     

De Green Deal Circulair Bouwen is een gezamenlijk engagement tussen bouwbedrijven, bouwmateriaalproducenten, lokale en regionale overheden, private bouwheren, onderzoekers en andere organisaties die samenwerken om in de toekomst circulair bouwen in Vlaanderen tot dagelijkse realiteit te maken.

Onze huidige economie is een wegwerpeconomie. In de bouw is dat niet anders. En daarin willen wij verandering zien. Zo’n 40% van alle afval in de EU is afkomstig van de bouwsector. De wijze waarop we bouwen en wonen heeft bovendien een grote invloed op onze CO2-voetafdruk. Een gezamenlijke verandering richting een circulaire economie in Vlaanderen kan daarmee het verschil maken.

Circulair bouwen is een onderdeel van circulaire economie en draait om het slimme gebruik van grondstoffen, producten en goederen, met als doel deze oneindig te hergebruiken. Voorbeelden zijn hergebruik en maximale recyclage van materialen, veranderingsgericht bouwen, optimaal ruimtegebruik en verlenging van de levensduur van gebouwen en hun materialen.

GSJ advocaten tekent in op de Green Deal Circulair Bouwen om samen met 230 andere partners na te denken over deze maatschappelijk relevante uitdaging. GSJ zal inspelen op initiatieven die betrekking hebben tot ruimtegebruik en bouw en zal onder meer de juridische knelpunten hiervan blootleggen.

Meer info vindt u via deze link. Voor vragen hieromtrent kan u zich wenden tot Mr. Joris Geens, contactpersoon van ons kantoor wat betreft onze participatie aan de GDCB. 

Recent nieuws