Expertises Sectoren

Delen

08.10.2019

Vergund of niet: en nu?

Hoe kan men achterhalen of een gebouw of constructie vergund is of niet? Wat als een constructie niet vergund is en bedreigd wordt door een herstelmaatregel? Kan dit een probleem vormen voor de overdracht van het goed? Kan dit de aansprakelijkheid van de verkoper of zijn notaris in het gedrag brengen? Wat met een zonevreemde constructie?

Vele vragen duiken op bij de almaar groeiende publiekrechtelijke regelgeving. Ook op vlak van ruimtelijke ordening volgen wijzigingen elkaar snel op, wat het geheel onoverzichtelijk en moeilijk toepasbaar maakt.

Op vrijdag 25 oktober 2019 organiseert het Centrum voor Recht, Onteigening en Waardering (CROW) een colloquium ‘Vergund of niet: en nu?’ waar bedreven rechtspractici een antwoord bieden op al uw vragen met betrekking tot vergunningen bij vastgoedtransacties.

Mr. Sven Vernaillen, Mr. Jo Van Lommel en Mr. Nicolas Janssens van ons kantoor zullen er de administratiefrechtelijke, burgerlijke en strafrechtelijke gevolgen van de overdracht van en de vestiging van zakelijke (deel)rechten op niet-vergunde constructies, gedoogheden c.q. bouwmisdrijf en de invloed van eventuele regularisatiemogelijkheden uitgebreid toelichten.

De studiedag vangt aan om 8 uur in het congrescentrum van de landcommanderij Alden Biesen in de zaal "Rijschool" (Rode Kruislaan 58, 3700 Tongeren) en eindigt met een afsluitende receptie om 17 uur.

Een must voor iedereen die op de één of andere manier in aanraking komt met vastgoed!

Meer informatie vindt u via deze link