Expertises Sectoren

GSJ lanceerde een jaar geleden in samenwerking met Slim naar Antwerpen een initiatief om beweging bij haar medewerkers te stimuleren. Dat resulteerde in 57.000 afgelegde kilometers, en 20.000 euro voor het goede doel. Die som werd op 27 november 2019 verdeeld onder 3 vzw’s die het advocatenkantoor graag een hart onder de riem wenst te steken: Hope Benefiet, Nijlen voor Hodora en Bistro Buitengewoon.

GSJ advocaten fietst, wandelt en loopt 57.000 km in één jaar tijd!

Pendelen van en naar het werk is voor veel mensen een vast onderdeel van hun dag. GSJ advocaten vond dat een goede aanleiding om het verplaatsingsgedrag van haar werknemers onder de loep te nemen. Niet alleen omwille van de steeds complexer wordende mobiliteit in en rond Antwerpen, maar ook om de gezondheid van die werknemers te verbeteren. Het kantoor daagde daarom al haar medewerkers uit om binnen een periode van 1 jaar gezamenlijk de wereld rond te bewegen door al wandelend, lopend en/of fietsend 40.075 kilometer af te leggen. De GSJ’ers engageerden zich massaal om zowel tijdens privé-activiteiten als in het woon-werkverkeer zich in te zetten voor deze uitdaging. Na amper 9 maanden, eind februari 2019, gaf de teller al 40.100 kilometer aan. Na één jaar finishten zij op 57.000 kilometer.

Goede doelen

Als extra motivatie schenkt het kantoor zelf 0,50 euro per afgelegde kilometer aan het goede doel. Omdat de ‘reis rond de wereld’ gehaald werd, gaat als resultaat de mooie som van 20.000 euro op 27 november 2019 integraal naar drie vzw’s die nauw betrokken zijn bij het advocatenkantoor.

Het gaat om Hope Benefiet, een vzw die geld inzamelt om het dagelijkse leven op kinderafdelingen van ziekenhuizen of zorgcentra iets aangenamer te maken. Dit doen zij onder meer d.m.v. een “Hope on Wheels”, een educatief en interactief speeltoestel met verschillende spelmodules in de vorm van een oud Volkswagenbusje. Met de opbrengst van GSJ Around the World maakt vzw Hope de patiëntjes van het nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens Oscare in Merksem vandaag gelukkig met zo’n uniek speeltuig. Oscare behandelt in haar ambulant revalidatiecentrum jaarlijks meer dan 1000 mensen met brandwonden waarvan zo’n 30% kinderen. “Het is een ideale afleiding voor kinderen die wachten voor hun consultatie bij de artsen en/of hun littekenbehandeling bij de therapeuten.”, zo vertelt een blije directeur Koen Maertens.

Het tweede goede doel waaraan GSJ een deel van de opbrengst schenkt is Nijlen voor Hodora. Al 28 jaar is deze vzw actief in het Roemeense adoptiedorp van de gemeente Nijlen, waar zowel materiële als structurele hulp aan de inwoners van het dorp verleend wordt. Lieve Verelst, medewerkster bij GSJ, is de voorzitster van de vzw.

Bistro Buitengewoon, een arbeidszorgproject door en voor buitengewone mensen, is het derde goede doel dat GSJ sponsort. De bistro in Kapellen, die gerund wordt door mensen met een mentale beperking, werd opgericht door de schoonzus van de Managing Partner van GSJ.

Ondersteund door Slim naar Antwerpen

Slim naar Antwerpen gaf ondersteuning, tips en hulp tijdens de uitwerking van dit succesvolle initiatief. Zo konden alle medewerkers onder andere vier weken lang elektrische fietsen en steps, plooi- en stadsfietsen, bus en tram gratis uittesten.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: ‘Dankzij de werkgeversaanpak van Slim naar Antwerpen bewegen de werknemers niet alleen meer, ze werken ook actief mee aan de modal shift rond Antwerpen en ze steunen bovendien een goed doel. Dat zijn 3 vliegen in 1 klap. Ik hoop dat GSJ nog meer werkgevers in Antwerpen inspireert.’

Managing Partner Bart Goossens stelt dat de inzet op duurzame mobiliteit binnen het kantoor een aanstekelijke gedragsverandering van zijn confraters als gevolg kent: “Onze medewerkers geraken nu op een vlottere en ook actieve wijze op ons kantoor, wat tenslotte ook het ultieme doel was van dit project. Dankzij GSJ Around the World begeven er almaar meer medewerkers zich per fiets naar het kantoor of maken zij nu meer de verplaatsing te voet of met de fiets naar de rechtbank.”