Expertises Sectors

Share

11.12.2018

Sinterklaas officialiseert op 6 december de ontwikkeling Keerdok-Eandissite

De Stad Mechelen en de ontwikkelaarsgroep Kairos/Montreal ondertekenden donderdag 6 december 2018 hun overeenkomst voor de ontwikkeling van de Keerdok-Eandissite. Sinterklaas trakteerde voor deze speciale gelegenheid op een indrukwekkende maquette van de toekomstige parkeertoren, overgoten met een laag chocolade.

Samen met de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan, lanceerde de Stad Mechelen eind 2017 een overheidsopdracht voor de verkoop van de percelen Eandistip, Rode-Kruisplein en Eandiswijk. Voor de realisatie van deze 3 percelen, ging de stad op zoek naar een team van ontwikkelaars, architecten en aannemers.

In oktober 2018 kwam het consortium Kairos/Mont-real/BAM Contractors/Vanderstraeten als winnaar uit de bus om de Keerdok-Eandissite te transformeren als startschot naar een nieuwe stadswijk met 800 woningen.

Eind 2019 zal de ontwikkelaarsgroep Kairos/Montreal starten met de bouw van een duurzaam parkeergebouw op de Eandistip. Van zodra deze parkeertoren af is, volgt omstreeks 2022 de bouw van 54 appartementen op de huidige parking van het Rode Kruisplein. Het Rode Kruisplein zal omgevormd worden tot een stedelijk, autovrij publiek plein met ruimte voor buurtwinkels, restaurants en cafés.

GSJ advocaten is enorm verheugd om de Stad Mechelen in het ganse traject te mogen begeleiden.

Bekijk hier het videofragment op RTV vanaf 8'25''.