Expertises Sectors

Share

28.11.2023

M&A Awards 2023

Op 23 november werden de M&A Awards 2023 uitgereikt. De M&A Awards is een jaarlijks evenement voor professionals die gespecialiseerd zijn in fusies en overnames, corporate finance, private equity en venture capital. Elke gekwalificeerde M&A-onderneming kon voor de verschillende categorieën een aantal nominaties voordragen.

Eén van de genomineerde deals voor de categorie “Best Mid Cap Corporate Deal” betrof de integratie van de Belgische Fruitveiling (BFV) in BelOrta, de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België en een belangrijke speler op de Europese markt. Gedurende het overnametraject werden BFV en haar coöperanten op juridisch vlak bijgestaan door mr. Bart Goossens, mr. Ina Van Steelandt en hun team. Met deze transactie versterkt BelOrta zijn positie als het toonaangevende innovatieve coöperatieve fruit- en groentenveiling in België en Europa.

Uiteindelijk werd de award uitgereikt voor een andere transactie, maar de nominatie op zich toont aan dat deze integratie van twee grote coöperatieve veilingen geen alledaagse gebeurtenis was. Zij is enkel tot stand kunnen komen door een intensieve samenwerking tussen alle actoren die bij dit proces betrokken waren.

Contacteer onze vakgroep Ondernemingsrecht voor professionele begeleiding bij zakelijke onderhandelingen.