Expertises Sectoren

Christel Vergauwen

vennoot

Christel Vergauwen volgde haar rechtenopleiding aan de KU Leuven waar ze op 9 juli 1986 het diploma van licentiaat in de rechten behaalde met onderscheiding. Het daaropvolgende academiejaar studeerde ze aan de University of Virginia in Charlottesville in de Verenigde Staten wat haar een diploma van Master of Laws opleverde.

Christel startte op 1 oktober 1987  haar professionele loopbaan bij GSJ advocaten en werd er in 1995 de eerste vrouwelijke vennoot. Met veel toewijding zet zij zich in voor haar cliënten, met oog voor het juridische maar ook de menselijke aspecten in het familierecht. In 1999 beëindigde ze met succes haar opleiding tot bemiddelaar in familiezaken. In 2006 werd ze voorlopig erkend en in 2008 kreeg ze haar definitieve erkenning als bemiddelaar in familiezaken. Bemiddelen is haar passie en het geeft haar zeer veel voldoening om samen met haar cliënten in hun belang en dat van hun eventuele kinderen tot een oplossing te komen. 

Van 1 februari 2010 tot 30 september 2020 was Christel als praktijkassistent verbonden aan de Faculteit Rechten van de universiteit Antwerpen, waar ze haar jarenlange ervaring als advocaat-bemiddelaar in familiezaken enthousiast deelde met jonge studenten in de diverse colleges van het vakgebied Personen- en Familierecht. Zij schrijft samen met de collega’s van haar vakgroep regelmatig noten onder interessante rechterlijke uitspraken in het tijdschrift Rechtspraak Antwerpen Brussel Gent, waar zij ook deel uitmaakt van de redactie.

Zij is sedert 1 april 2018 lokale ombudsvrouw van de Balie Antwerpen voor de Ombudsdienst Consumentengeschillen Advocatuur.

Op 27 en 28 februari 2020 volgde Christel met succes de opleiding tot collaboratieve advocaat georganiseerd door de Orde van Vlaamse Balies. Zij werd in maart 2020 erkend als collaboratieve advocaat.  

Expertises

Vakgroepen

Gerelateerde nieuwsberichten