Expertises Sectoren

Sector

Diensten en vrije beroepen

Arbeid vormt een essentieel onderdeel van het maatschappelijk leven en van de ontplooiing van elk individu. Of het nu gaat om de relatie tussen werknemers en werkgevers, zelfstandigen en opdrachtgevers, ambtenaren en aanstellende overheden, telkens opnieuw duiken tal van juridische aspecten en discussies op.

Dan gaat het uiteraard niet alleen om de vraag naar de verloning. Ook het ontstaan en beëindigen van samenwerkingsverbanden, welzijn en veiligheid, psychosociale belasting en pestgedrag, arbeidsonderbrekingen, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid (zowel burgerrechtelijk als strafrechtelijk) komen daarbij aan bod.

De sociale zekerheid omkadert alle vormen van werk, afhankelijk van het statuut van de betrokkene (als werknemer, zelfstandige of ambtenaar), in het bijzonder met betrekking tot arbeidsongeschiktheid (ten gevolge van ziekte of ongeval) en pensioen.

Vrije beroepen zijn inmiddels uitgegroeid tot volwaardige ondernemingen die onderworpen worden aan de nodige risico’s die het economisch verkeer met zich meebrengt. Sinds 1 mei 2018 kunnen vrije beroepers eveneens failliet verklaard worden, doch ook toegang krijgen tot dezelfde beschermingsmechanismen als deze die voordien exclusief werden voorbehouden tot handelaren. De wet biedt verscheidene oplossingen die moduleerbaar zijn afhankelijk van elke specifieke situatie.

GSJ put uit een uitgebreide kennis en expertise om de betrokken spelers te adviseren, begeleiden en waar nodig te verdedigen. 

12 teamleden

Gerelateerde nieuwsberichten

Contactformulier

{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
* verplicht

Verzonden

Het formulier is niet verzonden

Er is iets misgegaan met het versturen.<br/>Neem contact op met <a href='mailto:info@gsj.be'>ons</a>

CONTACTGEGEVENS

Het advocatenkantoor is telefonisch doorlopend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

GSJ advocaten
Borsbeeksebrug 36
2600 Antwerpen

T +32 (0)3 232 50 60
F +32 (0)3 232 30 50
E info@gsj.be
Ondernemingsnummer:
0442.485.591


PARKING

Er is parkeergelegenheid voorzien. Download hier het bereikbaarheidsplan.