Expertises Sectoren

Sector

Haven en industrie

Antwerpen heeft een wereldhaven en is een belangrijke hub voor het transport naar en vanuit het Europees continent. De haven en haar ligging hebben ook gezorgd voor een concentratie aan industriële activiteit. 

Het havengebied is openbaar domein en heeft een bijzonder statuut dat ondernemingen én overheden voor belangrijke juridische uitdagingen stelt. Als Antwerps advocatenkantoor werkt GSJ al enkel decennia mee aan de uitbreiding van de Antwerpse haven. Ook ondernemingen die binnen een havengebied werkzaam zijn, kunnen beroep doen op onze jarenlange ervaring met de gunning, verlenging en overdracht van concessies.

Industriële activiteiten zijn de motor voor onze welvaart, maar creëren ook uitdagingen voor mens en milieu. Een complexe regelgeving is hiervan het gevolg: regels voor Seveso-bedrijven, de omgevingsvergunning, welzijn op het werk, productveiligheid en productaansprakelijkheid, REACH & CLP, om maar enkele voorbeelden te geven. Door onze kennis met elkaar intens te delen (want “gedeelde kennis is dubbele kennis”) kan GSJ ondernemingen een totaalantwoord bieden op juridisch vlak.

Een haven impliceert het vervoer van goederen. Goederentransport is een complexe aangelegenheid waarbij verschillende actoren zijn betrokken, zoals goederenbehandelaars (naties), expediteurs, douanetussenpersonen, scheepsagenten, rederijen, wegvervoerders en intermodal transporteurs. De Antwerpse havengemeenschap en advocatuur spelen van oudsher een belangrijke rol bij de totstandkoming van een set van regels die voldoende rechtszekerheid bieden. Tijdens haar lange bestaan heeft GSJ regelmatig aan deze actoren advies verleend en hen bijgestaan bij geschillen in en buiten de rechtbank.

42 teamleden

Contactformulier

{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
* verplicht

Verzonden

Het formulier is niet verzonden

Er is iets misgegaan met het versturen.<br/>Neem contact op met <a href='mailto:info@gsj.be'>ons</a>

CONTACTGEGEVENS

Het advocatenkantoor is telefonisch doorlopend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

GSJ advocaten
Borsbeeksebrug 36
2600 Antwerpen

T +32 (0)3 232 50 60
F +32 (0)3 232 30 50
E info@gsj.be
Ondernemingsnummer:
0442.485.591


PARKING

Er is parkeergelegenheid voorzien. Download hier het bereikbaarheidsplan.