Expertises Sectoren

Joris Geens

vennoot

Joris Geens (°3 mei 1985) is actief als advocaat en heeft zich onmiddellijk gespecialiseerd in het bestuursrecht, omgevingsrecht, natuurrecht, vastgoed, domeingoederenrecht en wegenrecht. Hij begeleidt zowel private als publieke actoren binnen de aangehaalde materies en daarnaast in het bijzonder bij de ontwikkeling van, verzet tegen of overname (M&A) van vastgoed- of infrastructuurprojecten (publieke projecten, stadsontwikkelingsprojecten, verkavelingen, retail, leisure, bedrijfsvastgoed, residentieel vastgoed, zorgvastgoed, energieprojecten, (buurt)wegen, landbouwbedrijven, paardenfokkerijen …) Waar mogelijk wordt in die gevallen voorzien in juridisch omgevingsmanagement waarbij een procesopvolging en tijdsschema wordt gemaakt zodat steeds ‘hands on’ bijstand kan verleend worden. Dit vergemakkelijkt de strategische keuzes die samen met de cliënt in elk dossier moeten gemaakt worden.

Joris was binnen zijn specialisatie tot 2016 academisch actief en was werkzaam aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij verschillende lesopdrachten had als assistent van de afdeling Publiek recht en dit binnen de instituten voor Administratief Recht, Milieu- en energierecht en Gerechtelijk Recht.  Tevens volgde een lesopdracht aan de Universiteit Hasselt. Daarnaast is Joris Geens spreker op talrijke studiedagen en colloquia en heeft hij verschillende publicaties uitgebracht.

Joris Geens heeft tevens bestuurservaring opgebouwd in zijn huidig mandaat als schepen van de gemeente Zandhoven en als bestuurder van vennootschappen. 

Expertises

Vakgroepen

Gerelateerde nieuwsberichten