Expertises Sectoren

Sector

Familie en gezin

Familiebanden vormen de kern van menig mensenleven. Ze zijn kostbaar en doorgaans duurzaam, maar blijken vaak ook kwetsbaar. Als een relatie tussen twee partners niet kan standhouden, hebben de betrokken partijen nood aan een degelijke regeling die ieders rechten respecteert. De advocaten-bemiddelaars of advocaten van de vakgroep personen- en familierecht en familiaal vermogensrecht van GSJ kunnen u daarbij helpen. 

De juridische implicaties van het beëindigen van een tweerelatie, wezen het een huwelijk, een wettelijke samenwoonst of een feitelijke samenlevingsvorm, zijn het werkterrein van het familierecht. Daarbij vormen de regeling van het ouderlijk gezag, de verblijfs- en financiële regelingen voor de gemeenschappelijke kinderen belangrijke aandachtspunten. 

Soms komen partijen in onderling overleg tot een akkoord, in andere gevallen moet een procedure voor de familierechtbank een oplossing bieden. 

De wens om op een serene manier uit elkaar te gaan, uit zich ook in toegenomen belang van een meerpartijdige bemiddeling.  De twee advocaten-bemiddelaars in familiezaken van GSJ treden op als enige raadsman voor alle partijen, werken met hen een regeling uit en laten die door de familierechtbank toetsen en bekrachtigen. 

Een scheiding heeft ook materiële implicaties. Het familiaal vermogensrecht bepaalt volgens welke regels de gezamenlijke goederen moeten worden vereffend en verdeeld. 

Een ander onderdeel van het familiaal vermogensrecht is het erfrecht dat wordt ingeroepen als er betwisting rijst over een nalatenschap.  Ook hier kunnen de advocaten-bemiddelaars of advocaten een belangrijke rol spelen om het conflict tot een goed einde te brengen.

5 teamleden

Gerelateerde nieuwsberichten

Contactformulier

{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
* verplicht

Verzonden

Het formulier is niet verzonden

Er is iets misgegaan met het versturen.<br/>Neem contact op met <a href='mailto:info@gsj.be'>ons</a>

CONTACTGEGEVENS

Het advocatenkantoor is telefonisch doorlopend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

GSJ advocaten
Borsbeeksebrug 36
2600 Antwerpen

T +32 (0)3 232 50 60
F +32 (0)3 232 30 50
E info@gsj.be
Ondernemingsnummer:
0442.485.591


PARKING

Er is parkeergelegenheid voorzien. Download hier het bereikbaarheidsplan.