Expertises Sectoren

Sector

Bank en verzekeringen

Zowel in de publieke als in de private sector, bij het ondernemen, het bouwen, het realiseren van vastgoedprojecten, of in de familie, dagdagelijks komen we met banken en verzekeringen in aanraking.

Van oudsher volgt GSJ het bank- en verzekeringsrecht op de voet. 

Bancaire kredieten en beleggingsproducten, aan particulieren of aan ondernemingen, verstrekt via filialen of bemiddeld door een netwerk van zelfstandige agenten, GSJ weet raad als het moeilijk wordt.

GSJ kent de financiële wetgeving, de consumentenbescherming, de samenwerking tussen banken en hun al dan niet zelfstandige tussenpersonen, de regelgeving van de toezichthouder, en is vertrouwd met de geschillenoplossing hieromtrent, zowel via de geëigende ombudsdiensten als via de rechtbank.

Verzekeringen zijn er in alle mogelijke soorten: schadeverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen, levensverzekeringen, … Elk met hun eigenheid en juridisch regime.  Het verzekeringsrecht wordt al maar ingewikkelder, en juridiseert elke dag verder.  In deze complexe materie staat GSJ advocaten zowel de verzekeringsondernemingen als de verzekerde ondernemingen en particulieren bij, niet enkel in geschillen maar ook op het vlak van risico- en polisanalyse.

In de verzekeringswereld nemen ook de verzekeringstussenpersonen een bijzondere plaats in.  Zij brengen de polissen aan de man, en vormen bij schadegevallen een onmisbare link tussen maatschappij en verzekerde. De steeds complexer wordende regelgeving grijpt ook in op hun beroepsuitoefening, waarbij GSJ advocaten voor ondersteuning zorgt.

GSJ participeert ook actief in verscheidene verzekeringsverenigingen, zoals de Kempische Verzekeringskring, de Verzekeringsjuristen en de Antwerpse Kring van het Verzekeringswezen.

Op 26 september 2014 werd aan de Universiteit Antwerpen ALLIC in het leven geroepen, de Antwerp Liability Law and Insurance Chair.  Deze Leerstoel Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht is een initiatief van prof. dr. Thierry Vansweevelt en prof. dr. Britt Weyts.  GSJ advocaten sponsort de Leerstoel en maakt deel uit van de stuurgroep.

15 teamleden

Gerelateerde nieuwsberichten

24.01.2022
GSJ legt uit: Ommekeer in de cassatierechtspraak betreffende ‘vetusteit’

Nieuw jaar, nieuwe reeks "GSJ legt uit"-video's. Johan Bally bijt de spits af met een toelichting over het Cassatiearrest van 17 september 2020 m.b.t. het verbod in de regel om vetusteit af te trekken wanneer een beschadigd goed moet hersteld worden met nieuwere onderdelen of in geval van volledige vernieling of onherstelbaar beschadigd voorwerp. Wat betekent dit in de praktijk? En welke uitzonderingen kunnen er zijn?

Lees meer...

Contactformulier

{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
* verplicht

Verzonden

Het formulier is niet verzonden

Er is iets misgegaan met het versturen.<br/>Neem contact op met <a href='mailto:info@gsj.be'>ons</a>

CONTACTGEGEVENS

Het advocatenkantoor is telefonisch doorlopend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

GSJ advocaten
Borsbeeksebrug 36
2600 Antwerpen

T +32 (0)3 232 50 60
F +32 (0)3 232 30 50
E info@gsj.be
Ondernemingsnummer:
0442.485.591


PARKING

Er is parkeergelegenheid voorzien. Download hier het bereikbaarheidsplan.