Expertises Sectoren

Expertise

Aansprakelijkheid en verzekeringen

Schade en verlies horen bij het leven. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Als iemand schade lijdt, rijst ook de vraag naar de aansprakelijkheid. Wie voor geleden schade aansprakelijk wordt gesteld, moet die schade vergoeden.

De juridische implicaties van schadegevallen vormen het werkterrein van de vakgroep aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. De advocaten van GSJ behandelen tal van dossiers waarin vragen over beroepsaansprakelijkheid en aansprakelijkheid bij ongevallen vaak opduiken.

Bijzondere expertise heeft onze vakgroep ontwikkeld bij de raming en motivering van menselijke schade, een complexe materie die specifieke kennis vereist. Hierbij moet zo correct mogelijk worden ingeschat hoe de levenssituatie van het slachtoffer van een ongeval zou evolueren als het ongeval niet was gebeurd. Het verschil met de bestaande situatie vormt de maatstaf bij de berekening en motivering van de geleden schade.

Vele risico’s zijn verzekerd. Bij een verzekerd schadegeval zal de verzekeraar de schade onder bepaalde voorwaarden vergoeden.

Er bestaan allerlei soorten verzekeringen: schadeverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen, levensverzekeringen enz. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerken en juridisch regime. Het verzekeringsrecht wordt almaar ingewikkelder en verzekeringen worden steeds meer in de juridische sfeer getrokken. In deze complexe materie staat GSJ advocaten zowel de verzekeringsondernemingen als de verzekerde ondernemingen en particulieren bij, niet enkel in geschillen, maar ook in risico- en polisanalyse.

In de verzekeringswereld nemen ook tussenpersonen (verzekeringsagenten) een bijzondere plaats in. Zij brengen de polissen aan de man en vormen bij schadegevallen een onmisbare schakel tussen verzekeringsmaatschappij en verzekerde. De steeds complexere regelgeving heeft ook een impact op hun beroepsuitoefening, waarbij GSJ advocaten ondersteuning biedt.

GSJ advocaten participeert ook actief in verscheidene verzekeringsverenigingen, zoals de Kempische Verzekeringskring, de Verzekeringsjuristen en de Antwerpse Kring van het Verzekeringswezen.

Op 26 september 2014 werd aan de Universiteit Antwerpen de ALLIC opgericht, de Antwerp Liability Law and Insurance Chair. Deze Leerstoel Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht is een initiatief van prof. dr. Thierry Vansweevelt en prof. dr. Britt Weyts. GSJ advocaten sponsort de Leerstoel en maakt deel uit van de stuurgroep.

Deze expertise valt binnen de vakgroep

6 teamleden

Contactformulier

{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
* verplicht

Verzonden

Het formulier is niet verzonden

Er is iets misgegaan met het versturen.
Neem contact op met ons

CONTACTGEGEVENS

Het advocatenkantoor is telefonisch doorlopend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

GSJ advocaten
Borsbeeksebrug 36
2600 Antwerpen

T +32 (0)3 232 50 60
F +32 (0)3 232 30 50
E info@gsj.be
Ondernemingsnummer:
0442.485.591


PARKING

Er is parkeergelegenheid voorzien. Download hier het bereikbaarheidsplan.