Expertises Sectoren

Expertise

Aansprakelijkheid en verzekeringen

Schade en verlies horen bij het leven. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.  Als iemand schade lijdt, rijst ook de vraag naar de aansprakelijkheid.  Wie aansprakelijk wordt gesteld voor geleden schade, moet die schade vergoeden.

De juridische implicaties van schadegevallen vormen het werkterrein van de vakgroep rond aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.  De advocaten van GSJ behandelen tal van dossiers, waarbij vragen rond beroepsaansprakelijkheid en aansprakelijkheid bij ongevallen vaak terugkeren.

Bijzondere expertise heeft onze vakgroep ontwikkeld bij de raming en motivering van menselijke schade, een complexe materie die vraagt om specifieke kennis. Daarbij gaat het erom zo correct mogelijk in te schatten hoe de levenssituatie van het slachtoffer van een ongeval zou evolueren als het ongeval niet was gebeurd. Het verschil met de werkelijke situatie is de maatstaf voor de berekening en motivering van de geleden schade.

Tal van risico’s verzekerd.  Doet zich een schadegeval voor waarbij de tussenkomst van een verzekeraar kan worden ingeroepen, dan zal die onder bepaalde voorwaarden de schade vergoeden.

Verzekeringen zijn er in alle mogelijke soorten: schadeverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen, levensverzekeringen, …  Elk met hun eigenheid en juridisch regime.  Het verzekeringsrecht wordt al maar ingewikkelder, en juridiseert elke dag verder.  In deze complexe materie staat GSJ advocaten zowel de verzekeringsondernemingen als de verzekerde ondernemingen en particulieren bij, niet enkel in geschillen maar ook op het vlak van risico- en polisanalyse.

In de verzekeringswereld nemen ook de verzekeringstussenpersonen een bijzondere plaats in.  Zij brengen de polissen aan de man, en vormen bij schadegevallen een onmisbare link tussen maatschappij en verzekerde.  De steeds complexer wordende regelgeving grijpt ook in op hun beroepsuitoefening, waarbij GSJ advocaten voor ondersteuning zorgt.

GSJ advocaten participeert ook actief in verscheidene verzekeringsverenigingen, zoals de Kempische Verzekeringskring, de Verzekeringsjuristen en de Antwerpse Kring van het Verzekeringswezen.

Op 26 september 2014 werd aan de Universiteit Antwerpen ALLIC in het leven geroepen, de Antwerp Liability Law and Insurance Chair. Deze Leerstoel Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht is een initiatief van prof. dr. Thierry Vansweevelt en prof. dr. Britt Weyts.  GSJ advocaten sponsort de Leerstoel en maakt deel uit van de stuurgroep.

Deze expertise valt binnen de vakgroep

7 teamleden

Gerelateerde nieuwsberichten

Contactformulier

{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
* verplicht

Verzonden

Het formulier is niet verzonden

Er is iets misgegaan met het versturen.<br/>Neem contact op met <a href='mailto:info@gsj.be'>ons</a>

CONTACTGEGEVENS

Het advocatenkantoor is telefonisch doorlopend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

GSJ advocaten
Borsbeeksebrug 36
2600 Antwerpen

T +32 (0)3 232 50 60
F +32 (0)3 232 30 50
E info@gsj.be
Ondernemingsnummer:
0442.485.591


PARKING

Er is parkeergelegenheid voorzien. Download hier het bereikbaarheidsplan.