Expertises Sectoren
{{selectedDepartment.name}}

Vakgroep

Aansprakelijkheids-, Verzekerings- en Strafrecht

Schade en verlies horen bij het leven. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Als u schade lijdt, rijst al snel de vraag naar de aansprakelijkheid en de verzekering. Wie schade veroorzaakt, kan ‘aansprakelijk’ worden gesteld en moet de schade vergoeden. Mogelijk kan ook een verzekeraar worden ingeschakeld. Omdat ernstige schadegevallen haast altijd strafrechtelijk onderzocht worden, is ook het strafrecht nooit veraf.

Net omdat hier verschillende rechtstakken door elkaar lopen, leidt de afhandeling van deze schadegevallen dikwijls tot jarenlang aanslepende, complexe vraagstukken. Met onze ruime ervaring loodsen wij u graag en vooral deskundig door dit kluwen van strafrechtelijke en burgerrechtelijke procedures. Indien mogelijk lost GSJ deze zaken uiteraard op buiten de rechtbanken om.

In de loop der jaren bouwde GSJ een bijzondere expertise op in de begroting van ernstige menselijke schade. Ook de afhandeling van de meest uiteenlopende gevallen van beroepsaansprakelijkheden (aansprakelijkheid van de diverse bouwactoren, medische aansprakelijkheid, aansprakelijkheid van de advocaat) behoort tot het dagelijkse werkterrein van de advocaten van GSJ.

Precies dankzij haar rijke ervaring in het afhandelen van de meest uiteenlopende schadegevallen is GSJ ook bijzonder bedreven in het adviseren van verzekeringsondernemingen, verzekerde ondernemingen en particulieren bij risico- en polisanalyse.

In de verzekeringswereld nemen ook de verzekeringsagenten een bijzondere plaats in.  Zij brengen de polissen aan de man, en vormen bij schadegevallen een onmisbare schakel tussen maatschappij en verzekerde.  De steeds complexere regelgeving heeft ook een impact op hun beroepsuitoefening, waarbij GSJ advocaten ondersteuning biedt.

GSJ advocaten is ook reeds jarenlang prominent aanwezig in de verzekeringswereld. Haar advocaten zijn actief in verscheidene verzekeringsverenigingen, zoals de Kempische Verzekeringskring, de Verzekeringsjuristen en de Antwerpse Kring van het Verzekeringswezen. Op 26 september 2014 werd aan de Universiteit Antwerpen ALLIC opgericht, de Antwerp Liability Law and Insurance Chair. Deze Leerstoel Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht is een initiatief van prof. dr. Thierry Vansweevelt en prof. dr. Britt Weyts.  GSJ advocaten sponsort de Leerstoel, haar advocaten maken deel uit van de stuurgroep en fungeren er als gastdocent.

GSJ nieuws

Vul hieronder uw gegevens in om via e-mail op de hoogte te blijven van het laatste GSJ nieuws.

Aanmelden

7 teamleden

Contactformulier

{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
* verplicht

Verzonden

Het formulier is niet verzonden

Er is iets misgegaan met het versturen.<br/>Neem contact op met <a href='mailto:info@gsj.be'>ons</a>

CONTACTGEGEVENS

Het advocatenkantoor is telefonisch doorlopend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

GSJ advocaten
Borsbeeksebrug 36
2600 Antwerpen

T +32 (0)3 232 50 60
F +32 (0)3 232 30 50
E info@gsj.be
Ondernemingsnummer:
0442.485.591


PARKING

Er is parkeergelegenheid voorzien. Download hier het bereikbaarheidsplan.