Expertises Sectoren
{{selectedDepartment.name}}

Vakgroep

Onroerend goed, Aannemingsrecht en Overheidsopdrachten

De wijze waarop mensen gronden, gebouwen, huizen, appartementen, ...  kopen, huren, (ver)bouwen, gebruiken, … kortom de wijze waarop mensen met vastgoed omgaan, dat houdt de vakgroep Onroerend goed, aannemingsrecht en overheidsopdrachten dagdagelijks intensief bezig.  

Juridische vragen, problemen, discussies en procedures zijn bij vastgoed nooit ver weg. Oplossingen moeten worden gezocht in een steeds meer gereglementeerd, juridisch kader. De belangen - financiële en andere - zijn nooit klein.  

De vakgroep Onroerend goed, aannemingsrecht en overheidsopdrachten staat ten dienste van ondernemingen, professionelen in de vastgoedsector, particulieren en overheden, die nood hebben aan een degelijke en gespecialiseerde juridische ondersteuning om hun vastgoedactiviteiten tot goed resultaat te brengen.  

De vakgroep bestrijkt een breed werkdomein. In de eerste plaats - en erg doorgedreven – behandelt de vakgroep discussies en geschillen verbonden aan vastgoed: 

  • het begeleiden vastgoedtransacties en alle onderhandelingen en procedures daarrond: overeenkomsten van koop-verkoop, huur, handelshuur, pacht, publiek-private samenwerking, ….
  • het uitwerken van zakelijke rechten: eigendom en bezit, erfdienstbaarheden, vruchtgebruik, erfpacht, opstal, …  en alle geschillen en procedures daarrond,
  • de redactie van overeenkomsten: compromis, wederzijdse aankoop-/verkoopbelofte, nazicht notariële aktes, aannemings- en architectenovereenkomsten, het behandelen van discussies en procedures die eruit voortvloeien,
  • het appartementsrecht : grondig advies en procedure,
  • discussies inzake aanneming, onderaanneming, verzekering bij aanneming, advies en procedure.
  • ...

Daarnaast heeft de vakgroep een bijzonder gespecialiseerde kennis inzake overheidsopdrachten. Zowel ondernemingen als overheden kunnen bij de vakgroep terecht voor grondig advies en deskundige bijstand zowel bij de gunning van de overheidsopdrachten als bij alle mogelijke problemen tijdens de uitvoering van overheidsopdrachten (claims, vertragingen en boetes, schorsing der werken, … ). De vakgroep voert – indien nodig – de geëigende  procedures inzake gunning , alsook de geschillenbeslechting bij  de uitvoering van overheidsopdrachten en  overheidscontracten.  

GSJ adviseert op maat. Geschillen worden geregeld daar waar het kan, ze worden scherpe procedures, daar waar het moet. Samenwerking binnen  de vakgroep  waarborgt een geïntegreerde en deskundige  aanpak van elk complex vastgoedprobleem. 

GSJ nieuws

Vul hieronder uw gegevens in om via e-mail op de hoogte te blijven van het laatste GSJ nieuws.

Aanmelden

15 teamleden

Contactformulier

{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
* verplicht

Verzonden

Het formulier is niet verzonden

Er is iets misgegaan met het versturen.<br/>Neem contact op met <a href='mailto:info@gsj.be'>ons</a>

CONTACTGEGEVENS

Het advocatenkantoor is telefonisch doorlopend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

GSJ advocaten
Borsbeeksebrug 36
2600 Antwerpen

T +32 (0)3 232 50 60
F +32 (0)3 232 30 50
E info@gsj.be
Ondernemingsnummer:
0442.485.591


PARKING

Er is parkeergelegenheid voorzien. Download hier het bereikbaarheidsplan.