Expertises Sectoren

Expertise

Letselschade

Letselschade is een discipline op zich. Niemand wil ermee geconfronteerd worden, maar toch vielen in 2018 bijna 50.000 verkeersslachtoffers, waaronder 604 verkeersdoden en 3.636 zwaargewonden. Door deze letsels wordt de betrokkene in het diepste van zijn wezen geraakt. Het hoeft dan ook geen betoog dat de (financiële) begroting ervan een heikel gegeven is, ongeacht of men werknemer, ambtenaar of zelfstandige is. Overkomt het u toch, dan staat GSJ aan uw zijde.

Het berekenen van de vergoeding voor letselschade kan zeer complex zijn. Omdat de wetgever nauwelijks in wetgeving voorziet, baseert men zich vooral op de rechtspraak en de rechtsleer. De invoering van de Indicatieve tabel bood zeker geen oplossing voor deze rechtsontwikkeling. In deze veelvuldige én rijke rechtspraak kon én kan GSJ zich niet onbetuigd laten. Integendeel, haar advocaten staan in deze materie aan de top van de rechtsontwikkeling.

De begroting van letselschade begint echter in overleg met u, met de garantie van vertrouwelijkheid en het beroepsgeheim. We zoeken samen met u naar de meest gepaste vergoedingsmethode. Met de ‘Indicatieve tabel’ waar het kan, met de meer gepersonaliseerde ‘kapitalisatie’ of ‘rente’ waar nodig.

Bij kapitalisatie kijken wij nauwlettend toe op het gebruik van de juiste parameters en de juiste tabellen (de tabellen Schryvers, Jaumain of andere). Uiteraard besteden wij steeds bijzondere aandacht aan ‘hulp van derden’, morele schade, bijzondere ‘genoegenschade’, seksuele schade en inkomstenverlies.

Letselschade is uiteraard aan de orde bij verkeersongevallen, maar kan evenzeer in een professionele (arbeidsongevallen) of medische (medische ongevallen) context voorkomen. De gemeenrechtelijke begroting loopt dan samen met andere vergoedingsregimes.

Laat u niet afschrikken door moeilijke begrippen als ‘samenloop van vergoedingen’, ‘cumulatieverbod’, ‘subrogatie’, vooraf bestaande toestand en polisvoorwaarden. Ook op dit hooggespecialiseerd gebied kunt u op ons rekenen en zonder uw akkoord wordt er niet geregeld.

De begroting van letselschade is bovendien teamwork. Een bevredigend eindresultaat kan slechts bereikt worden met een goede samenwerking met actoren van andere wetenschappelijke disciplines, m.a.w. met raadsgeneesheren, raadgevende arbeidsdeskundigen, ergologen of raadgevende accountants. GSJ werkt reeds jarenlang samen met verschillende gespecialiseerde technische raadgevers. We kunnen u minstens helpen bij uw zoektocht naar de meest geschikte specialist.

Tot slot weten vele slachtoffers niet dat zij in deze materie dikwijls kunnen rekenen op hun rechtsbijstandverzekering. Met deze verzekering krijgt u bijstand van uw verzekeraar. Wanneer nodig kunt u op kosten van de verzekeraar een beroep doen op een advocaat. U mag deze advocaat altijd vrij kiezen.

Kortom, GSJ helpt u graag om in dit doolhof de juiste weg te vinden, wij staan altijd voor u klaar: met advies of een minnelijke schikking als het kan, met een procedure als het moet.

Deze expertise valt binnen de vakgroep

6 teamleden

Gerelateerde nieuwsberichten

Contactformulier

{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
* verplicht

Verzonden

Het formulier is niet verzonden

Er is iets misgegaan met het versturen.<br/>Neem contact op met <a href='mailto:info@gsj.be'>ons</a>

CONTACTGEGEVENS

Het advocatenkantoor is telefonisch doorlopend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

GSJ advocaten
Borsbeeksebrug 36
2600 Antwerpen

T +32 (0)3 232 50 60
F +32 (0)3 232 30 50
E info@gsj.be
Ondernemingsnummer:
0442.485.591


PARKING

Er is parkeergelegenheid voorzien. Download hier het bereikbaarheidsplan.