Expertises Sectoren

Expertise

Vastgoedcontracten (koop-verkoop, zakelijke rechten en notariële praktijk)

Sluitende, rechtszekere contracten helpen conflicten te vermijden. Dat geldt des te meer bij vastgoedtransacties, gezien de vaak grote financiële belangen en de lange duur van de samenwerking. GSJ bouwde een grondige expertise op in het opstellen van vastgoedcontracten voor diverse doeleinden.

GSJ adviseert niet alleen bij het opstellen van de contracten, maar ook in de fase na de contractsluiting en wanneer het misloopt tussen partijen. Gedreven onderhandelingen bieden soms een oplossing. Inzake vastgoedcontracten – in het bijzonder koop en huur – zijn echter ook procedures geen onbekend terrein voor GSJ: geschillen over verborgen gebreken bij aankoop en huurgeschillen (huurachterstal, uitzetting enz.) zijn zeer courant.

Het kopen en verkopen van vastgoed wordt steeds strenger gereglementeerd. Een verkoper moet almaar meer informatieverplichtingen vervullen tegenover zijn koper: bodemattesten, stedenbouwkundige informatie, asbest, archeologie enz. Een verkoop wordt zo steeds gedetailleerder en complexer. Een verkoopcontract dat niet aan deze toenemende wetgeving voldoet, kan worden aangevochten. GSJ bekwaamde zich doorheen de jaren in het opstellen van verkoopovereenkomsten (compromissen, optiecontractenenz.) en in de controle van notariële verkoopakten bij ingewikkelde vastgoedsituaties.

Vele projectontwikkelaars zijn (vaak om fiscale redenen) op zoek naar alternatieve juridische constructies om projecten te realiseren. Projectontwikkeling omvat tegenwoordig veel meer dan het louter kopen en verkopen van gronden of gebouwen. In toenemende mate moet een projectontwikkelaar creatief omspringen met het combineren van zakelijke rechten (opstal, erfpacht, vruchtgebruik, erfdienstbaarheden, mede-eigendom), om de eigendomsstructuur van een project op maat op te stellen. Constructies als erfpacht, opstal en appartementsmede-eigendom zijn vaak flexibeler om een vastgoedproject een bepaalde langdurige vorm te geven. Aandacht voor bijzondere wetgeving zoals de Wet Breyne is essentieel. GSJ begeleidt projectontwikkelaars door de verschillende fasen van een project met als einddoel sluitende contracten met oog voor de praktijk.

Deze expertise valt binnen de vakgroep

6 teamleden

Contactformulier

{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
* verplicht

Verzonden

Het formulier is niet verzonden

Er is iets misgegaan met het versturen.<br/>Neem contact op met <a href='mailto:info@gsj.be'>ons</a>

CONTACTGEGEVENS

Het advocatenkantoor is telefonisch doorlopend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

GSJ advocaten
Borsbeeksebrug 36
2600 Antwerpen

T +32 (0)3 232 50 60
F +32 (0)3 232 30 50
E info@gsj.be
Ondernemingsnummer:
0442.485.591


PARKING

Er is parkeergelegenheid voorzien. Download hier het bereikbaarheidsplan.