Expertises Sectoren

Expertise

Familiale bemiddeling

Bemiddeling is een alternatieve geschillenbeslechting buiten de rechtbank om. Deze vorm van conflictoplossing is ontstaan uit een maatschappelijke behoefte. Sinds 2005 is bemiddeling dan ook wettelijk geregeld.

De advocaten-bemiddelaars van GSJ helpen u bij een onenigheid tot een overeensteming te komen. Voor elk bemiddelingsproces volgen zij specifieke principes. Zo waken onze bemiddelaars over de meerpartijdigheid, zodat de verschillende standpunten van de partijen worden gehoord en iedereen zich erkend voelt. Hierbij wordt ernaar gestreefd machtsonevenwichten weg te werken. Voorts hebben onze bemiddelaars tijdens deze evenwichtsoefening oog voor de inhoudelijke neutraliteit en onthouden zij zich van sturend advies. Onze bemiddelaars begeleiden de onderhandelingen en hanteren hierbij een bepaalde methodiek.

De verschillende bemiddelingsgesprekken verlopen vertrouwelijk en de bemiddelaars verstrekken enkel met goedkeuring van de deelnemers informatie over de bemiddeling aan derden, tenzij zij hier bij wet toe worden verplicht. Aangezien de partijen bij bemiddeling vrijwillig moeten meewerken, blijkt uit de ervaring van onze bemiddelaars dat bemiddelde akkoorden doorgaans beter worden nageleefd. Wanneer de deelnemers een akkoord bereiken, stellen onze bemiddelaars een overeenkomst op en kiezen de betrokkenen zelf om die al dan niet aan de rechter voor te leggen.  

Bemiddeling is meer dan een werkproces. Het is een visie die onze bemiddelaars tevens als advocaat volgen, zodat ze hun cliënt ook in een juridische procedure bijstaan.

Deze expertise valt binnen de vakgroep

3 teamleden

Gerelateerde nieuwsberichten

Contactformulier

{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
* verplicht

Verzonden

Het formulier is niet verzonden

Er is iets misgegaan met het versturen.<br/>Neem contact op met <a href='mailto:info@gsj.be'>ons</a>

CONTACTGEGEVENS

Het advocatenkantoor is telefonisch doorlopend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

GSJ advocaten
Borsbeeksebrug 36
2600 Antwerpen

T +32 (0)3 232 50 60
F +32 (0)3 232 30 50
E info@gsj.be
Ondernemingsnummer:
0442.485.591


PARKING

Er is parkeergelegenheid voorzien. Download hier het bereikbaarheidsplan.