Expertises Sectoren

Expertise

Bouw en aanneming

De bouw van een onroerend goed vereist per definitie een vlotte samenwerking tussen alle betrokken actoren: bouwheer, hoofdaannemers, onderaannemers, projectontwikkelaars, architecten en ingenieurs. In het bouwrecht staat GSJ al sinds jaar en dag ten dienste van zowel particulieren als professionals. GSJ begeleidt het bouwproces vanaf de opmaak van de contracten. Daarbij verliest GSJ ook het verzekeringsaspect niet uit het oog. Vanuit een jarenlange praktijkervaring voor gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen, beschikt zij tevens over doorgedreven kennis van zowel verplichte (architect, tienjarige aansprakelijkheid aannemers) als facultatieve verzekeringen (ABR-verzekering) in de bouwsector.

Daarnaast zijn onvoorziene omstandigheden en geschillen bij de uitvoering vaak onvermijdelijk. Geschillenbeslechting in bouwzaken vergt vaak snelheid en bijzondere aandacht voor de praktische situatie op de werf. GSJ bepaalt mee de strategie en start waar nodig de gepaste gerechtelijke (kortgeding)procedures. 

Ook gebreken die zich manifesteren na de oplevering van de werf, geven vaak aanleiding tot geschillen. GSJ levert bijstand inzake (tienjarige) aansprakelijkheden, schadevergoedingen, invordering van vertragingsboetes… 

GSJ begeleidt daarnaast ook de dagdagelijkse werking en leiding van bouwbedrijven. Incasso van facturen, het opstellen van algemene voorwaarden, aanvragen van erkenningen, …, zijn daarbij vertrouwde thema’s. 

Deze expertise valt binnen de vakgroep

14 teamleden

Contactformulier

{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
* verplicht

Verzonden

Het formulier is niet verzonden

Er is iets misgegaan met het versturen.<br/>Neem contact op met <a href='mailto:info@gsj.be'>ons</a>

CONTACTGEGEVENS

Het advocatenkantoor is telefonisch doorlopend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

GSJ advocaten
Borsbeeksebrug 36
2600 Antwerpen

T +32 (0)3 232 50 60
F +32 (0)3 232 30 50
E info@gsj.be
Ondernemingsnummer:
0442.485.591


PARKING

Er is parkeergelegenheid voorzien. Download hier het bereikbaarheidsplan.