Expertises Sectoren

Sector

Retail

Cruciaal voor elke onderneming is dat haar producten of diensten op een efficiënte manier bij het juiste publiek terechtkomen. De keuze van de juiste distributieformules en -partners is dan ook essentieel.  

Van meet af staat de producent voor een aantal belangrijke vragen: “Wordt geopteerd voor een exclusief, niet-exclusief of selectief stelsel?”, “Werk ik met distributeurs, eerder met agenten of misschien best onder een franchiseformule?”, “Hoe verwerk ik het internet in mijn distributiestrategie?”. Niet enkel worden verschillende distributievormen beheerst door eigen juridische regimes. Bovendien moet bij de keuze van een distributieformule ook rekening worden gehouden met de regels inzake mededinging. Kartels zijn uit den boze en zowel verticale (tussen niet-concurrenten) als horizontale (tussen concurrenten) overeenkomsten kunnen aan bepaalde beperkingen onderworpen zijn.

Distributie is meer dan de uitbouw van een netwerk in servicepunten. Zo weet de grootdistributie zich geconfronteerd met de regelgeving over de vergunningen op de handelsvestigingen en is ook het bekomen van de nodige stedenbouwkundige vergunningen niet altijd even evident. 

Distributie impliceert meestal ook een direct of indirect contact met de consument, waarbij de regels inzake marktpraktijken en consumentenrecht om de hoek komen kijken.

Op elk van deze punten kan u bij GSJ terecht voor advies en begeleiding. Naast advies kan u ook op de advocaten van GSJ rekenen wanneer u geconfronteerd wordt met discussies of procedures.

29 teamleden

Gerelateerde nieuwsberichten

Contactformulier

{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
{{props.errors[0]}}
* verplicht

Verzonden

Het formulier is niet verzonden

Er is iets misgegaan met het versturen.<br/>Neem contact op met <a href='mailto:info@gsj.be'>ons</a>

CONTACTGEGEVENS

Het advocatenkantoor is telefonisch doorlopend bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

GSJ advocaten
Borsbeeksebrug 36
2600 Antwerpen

T +32 (0)3 232 50 60
F +32 (0)3 232 30 50
E info@gsj.be
Ondernemingsnummer:
0442.485.591


PARKING

Er is parkeergelegenheid voorzien. Download hier het bereikbaarheidsplan.