Expertises Sectoren

Gert Geerts

vennoot

Gert Geerts behaalde in 1987 het diploma “gegradueerde in de verzekeringen” aan de Provinciale Hogeschool Gent en in 1992 het diploma licentiaat in de rechten aan onze Alma Mater, de KUL.

Gewapend met deze kennis vatte Gert nog datzelfde jaar zijn stage aan bij GSJ advocaten. Van in den beginne focuste hij zich op het aansprakelijkheidsrecht, het verzekeringsrecht en gaandeweg ook op het strafrecht. Binnen deze rechtsdomeinen staat hij - ondertussen ruim 20 jaar dagelijks - overheden, ondernemingen en particulieren bij in dossiers van erg uiteenlopende aard. 

Hij liet niet na zich verder academisch te bekwamen. Vanuit zijn bijzondere interesse voor lichamelijke letselschadedossiers voltooide hij in 1995 de postacademische opleiding “Evaluatie menselijke schade” aan de KUL. In 2007 volgde de postacademische opleiding “Multidisciplinair forensisch onderzoek”, eveneens aan de KUL. 

Meester Geerts doceert graag. Hij verzorgt al geruime tijd het vak “Varia” in het tweede jaar van de opleiding verzekeringstussenpersoon bij Syntra. Tevens is hij ook al jarenlang als gastdocent verbonden aan de Karel de Grote Hogeschool, opleiding rechtspraktijk. Voor Vekmo introduceert hij kandidaat-veiligheidscoördinatoren niveau B in het kluwen van het aansprakelijkheidsrecht in de bouwwereld. Ten slotte is hij fier om als lid van de stuurgroep mee aan de wieg te hebben mogen staan van de gerenommeerde leerstoelen “Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek” (Ahlec) en  “Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht” (Allic), beiden opgericht in de schoot van de UA.

Gert fungeert geregeld als spreker op studiedagen georganiseerd door onder meer Escala en Confocus.

Als trouw bestuurslid van de Kempische Verzekeringskring en lid van de Antwerpse Kring van het Verzekeringswezen evenals de Verzekeringsjuristen is Gert een vertrouwde figuur binnen de verzekeringswereld.

Expertises

Vakgroepen

Gerelateerde nieuwsberichten