Expertises Sectoren

Delen

13.01.2021

GSJ advocaten sluit zich aan bij strategische alliantie Holla Advocaten en TLT LLP

Antwerpen, 13 januari 2021 – Met ingang van 2021 heeft ons kantoor zich aangesloten bij de strategische alliantie van het Nederlandse kantoor Holla Advocaten en het Britse kantoor TLT LLP. Met deze alliantie wil GSJ haar eigen positie op de binnenlandse markt versterken en de ondersteuning van internationaal actieve cliënten optimaliseren.

Als één van de grootste Antwerpse advocatenkantoren vormt GSJ reeds 35 jaar de juridische partner voor overheden, ondernemingen en particulieren in België en voor internationaal cliënteel die in België actief is. Met een team van een 60-tal advocaten, waarvan 18 vennoten, is GSJ gespecialiseerd in sectoren zoals de publieke sector, het vastgoed en projectontwikkeling, bank en verzekeringen, onderwijs en gezondheidszorg, ICT, retail en industrie en familie en gezin.

De 3 kantoren hebben een aanzienlijke, gemeenschappelijke expertise in diverse sectoren en rechtsmateries, wat grensoverschrijdende ondersteuning mogelijk maakt voor cliënten die onder meer actief zijn in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is een reden te meer om de banden met een gelijkgezind kantoor aan de andere kant van het kanaal te intensifiëren, zodat GSJ met kennis van zaken haar cliënten kan begeleiden in deze nieuwe werkelijkheid.

Holla Advocaten is een groeiend Nederlands advocatenkantoor met meer dan 125 medewerkers verspreid over 3 kantoren in ’s Hertogenbosch, Eindhoven en Utrecht. Met meer dan 135 jaar juridische en fiscale dienstverlening voor grotere ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden, non-profitorganisaties, zorginstellingen en particulieren is Holla een toonaangevend kantoor in heel Nederland.

TLT LLP was de afgelopen vijf jaar één van de snelst groeiende kantoren in het Verenigd Koninkrijk, met uitbreiding van het kantoor in Bristol en Londen naar Manchester, Belfast, Edinburgh en Glasgow.  TLT telt circa 1.200 medewerkers en biedt vanuit zeven vestigingen juridisch advies aan bedrijven en overheden in het VK en daarbuiten.  

“Door ons aan te sluiten bij de strategische alliantie kunnen we cliënten ondersteunen die zich richten op en actief zijn in de Nederlandse, Belgische en Britse markt”, motiveert Bart Goossens, managing partner van GSJ advocaten. “Of het nu gaat om grote financiële dienstverleners, fintechs, spelers in de energiesector of producenten van voedingsmiddelen en dranken. De strategische samenwerking tussen TLT, Holla en GSJ is niet alleen gericht op versterking van de internationale dienstverlening, maar ook – zoals ons motto “Gedeelde kennis is dubbele kennis” weergeeft - op het delen van kennis, expertise en innovatie. Op deze manier kunnen we internationaal georiënteerde cliënten beter dan ooit ondersteunen.”

“Holla Advocaten zit in een fase van sterke groei. De afgelopen jaren hebben wij ons met succes gericht op de zakelijke markt en (semi-)publieke instellingen,” voegt Robert Gebel toe, managing partner van Holla Advocaten. “Het aantal zaken met een belangrijk internationaal aspect wordt steeds groter. De oprichting van de strategische alliantie met TLT heeft daar in belangrijke mate aan bijgedragen. Doordat ook GSJ advocaten zich nu aansluit, kunnen we onze positie op de (internationale) zakelijke markt verder versterken. De strategische alliantie zorgt ervoor dat we cliënten met grensoverschrijdende zaken nog beter kunnen bedienen.”

John Wood, managing partner van TLT, stelt dat hoewel het afgelopen jaar aanzienlijke uitdagingen met zich meebracht, de ambities van TLT voor de toekomst overeind blijven. “We zijn blij dat we de afgelopen 12 maanden vooruitgang hebben geboekt met onze internationale strategie. De uitbreiding van de strategische alliantie met GSJ, zal ongetwijfeld aanzienlijke voordelen opleveren voor alle betrokkenen. Niet in de laatste plaats voor cliënten die op ons vertrouwen voor juridisch en fiscaal advies in een steeds complexere omgeving. Vooruitkijkend richten wij ons op het versnellen van onze internationale strategie door de komende jaren gelijkgestemde kantoren in Europa, India en de VS te laten aansluiten bij de strategische alliantie."

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Bart Goossens via bart.goossens@gsj.be of +32 (0)3 232 50 60 of met Geert Philipsen via geert.philipsen@gsj.be of +32 (0)3 201 14 29.