Expertises Secteurs

Share

24.02.2016

Zaakverdelingsreglementen van de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen

Op 22 februari 2016 verscheen in het Belgisch Staatsblad het Koninklijk Besluit van 16 februari 2016 tot vaststelling van het zaakverdelingsreglement van de rechtbank van eerste aanleg Antwerpen en tot wijziging van het koninklijk besluit van 14 maart 2014 betreffende de verdeling van de arbeidshoven, de rechtbanken van eerste aanleg, de arbeidsrechtbanken, de rechtbanken van koophandel en de politierechtbanken in afdelingen.

Vanaf 1 maart 2016 zullen krachtens art. 2 van vermeld KB o.a. alle strafzaken inzake milieu, stedenbouw, voedselveiligheid, hormonen, landbouw, dierenwelzijn en doping exclusief worden toegewezen aan de afdeling Antwerpen van de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen.

Alle zaken dewelke reeds aanhangig zijn gemaakt op de datum van inwerkingtreding van vermeld besluit, worden verder afgehandeld op de eerste dag van de maand na die waarin het is bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.


Voor meer info kan u terecht bij Mr. Jo Van Lommel.

Jo maakt deel uit van de vakgroep bestuurs-en omgevingsrecht tesamen met Yves Loix - Sven Vernaillen – Floris Sebreghts - Nele Ansoms - Olivier Verhulst -  Joris Geens - Christophe Smeyers - Katrien Vergauwen - Karen Struyf - Katrien Dams- Véronique Wildemeersch -  Annelies Geerts