Expertises Sectoren

Delen

12.03.2020

Overname Groeninghe door Willy Naessens Group

In juni 2020 zal Willy Naessens Group uit het Oost-Vlaamse Wortegem-Petegem de transportafdeling van Groeninghe uit Kontich overnemen, nadat recent al het vastgoed werd overgenomen. Gedurende het overnametraject werden Jaak en Raf Mennes van Groeninghe bijgestaan door GSJ advocaten (Mr. Bart Goossens, Mr. Ina Van Steelandt en hun team).

Groeninghe is een bijna tachtigjarig familiebedrijf dat gespecialiseerd is in nationaal en internationaal wegtransport in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. De activiteiten van Groeninghe bestaan voor 99% uit containertransport, maar zij richt zich naast zeecontainers ook op kiptransport en losse ladingen.

Willy Naessens Group creëert met deze overname een extra hub die een betere verbinding kent met o.a. de betonfabrieken Alpreco in Willebroek of Intershipping in Bornem. Naast het benutten van deze strategische locatie en hiermee het mobiliteitsprobleem in en rond Antwerpen te omzeilen, is deze transactie eveneens bedoeld om de verticale integratie bij Willy Naessens Group verder na te streven.

Contacteer onze vakgroep Ondernemingsrecht voor professionele begeleiding bij zakelijke onderhandelingen.