Studiedag Overheidsopdrachten 2022
Voor het 11e jaar op rij organiseerde Escala de Studiedag Overheidsopdrachten. Na een succesvolle eerste sessie op 20/10 in Westerlo vond gisteren de 2e sessie plaats in Gent.
Geert Van Engelgem voltooide zijn master Rechten, specialisatie publiek recht, aan de Universiteit Antwerpen, om vervolgens het jaar 2019 te gebruiken voor stages en buitenlandse werkervaring. Hij volgde stage bij de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de VN Mensenrechtenraad/UPR en was in de zomer werkzaam als vrijwillig juridisch assistent in Kaapstad.
Vervolgens zette hij zijn studies voort in de Master na Master Internationaal- en Europees Recht aan de Vrije Universiteit Brussel, om uiteindelijk in september 2020 GSJ te vervoegen als advocaat-stagiair bij de vakgroep Onroerend Goed, Aannemingsrecht en Overheidsopdrachten.
Voor het 11e jaar op rij organiseerde Escala de Studiedag Overheidsopdrachten. Na een succesvolle eerste sessie op 20/10 in Westerlo vond gisteren de 2e sessie plaats in Gent.
Collega's mr. Joris Wouters en mr. Geert Van Engelgem schreven recent een bijdrage in het Jaarboek Overheidsopdrachten 2021-2022
In de juni-uitgave van het Tijdschrift voor Notarissen (T.Not.) verscheen een bijdrage van de hand van mr. Bryce Deprez en mr. Jo Van Lommel: “Contracteren over bouwmisdrijven. De ene ongeoorloofde overeenkomst is de andere niet”.
Zoals genoegzaam bekend introduceerden de wetten van 31 mei 2017 (Wet Peeters-Borsus) en deze van 9 mei 2019 (Wet Peeters- Ducarme) twee nieuwe verzekeringsverplichtingen in de bouwsector. Met de wet Peeters-Borsus worden aannemers, architecten en andere dienstverleners bij woningbouwprojecten verplicht om hun ‘tienjarige burgerlijke aansprakelijkheid’ te verzekeren.
Een huis kopen of verkopen in Coronatijden? Geen evidentie! Zeker niet indien je als koper snel moet beslissen of geen mogelijkheid hebt om de woning grondig te bezichtigen. Wat als je na aankoop een verborgen gebrek aantreft? Heeft de verkoper dit verzwegen? En hoe toon jij dit aan als koper?
Tijdelijke samenwerkingen bij (middel)-grote bouwprojecten blijven vragen oproepen. Het woord maatschap schrikt architecten en ingenieurs af. Maar waarom zijn ze hiervoor bevreesd en is dit werkelijk nodig?