GSJ legt uit: Nieuwe attentieplicht in vergunningsprocedures
Zal u in de toekomst nog een rechterlijk beroep kunnen instellen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen een omgevingsvergunning voor een bouwproject?
In enkele recente persartikelen spreekt men over “misbruik van het auteursrecht”. Maar wanneer is er nu juist sprake van auteursrechtelijke bescherming? Een vraag die eerst beantwoord moet worden alvorens een case als “misbruik” bestempeld kan worden.
Geert Philipsen, advocaat-vennoot in de vakgroep Ondernemingsrecht, licht in de volgende video het toepassingsgebied van de auteursrechtelijke bescherming toe en bespreekt kort de voorwaarden ervan.
Zal u in de toekomst nog een rechterlijk beroep kunnen instellen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen een omgevingsvergunning voor een bouwproject?
Recentelijk bracht onze collega Pieter Dirix een publicatie uit in het tijdschrift IP Litigator van Wolters Kluwer. Hij schrijft over de nietigverklaring
In de afgelopen jaren is het gebruik van mobiele telefoons in het algemeen, maar vooral ook in het verkeer enorm toegenomen. Experts zijn het er intussen over eens dat het gebruik van een smartphone, naast o.a. onaangepaste snelheid, rijden onder invloed en het niet dragen van een veiligheidsgordel, moet worden toegevoegd aan de lijst van ‘the killers’ in het verkeer.
Nieuw jaar, nieuwe reeks "GSJ legt uit"-video's. Johan Bally bijt de spits af met een toelichting over het Cassatiearrest van 17 september 2020 m.b.t. het verbod in de regel om vetusteit af te trekken wanneer een beschadigd goed moet hersteld worden met nieuwere onderdelen of in geval van volledige vernieling of onherstelbaar beschadigd voorwerp. Wat betekent dit in de praktijk? En welke uitzonderingen kunnen er zijn?