Graszodenproducent rijdt zich vast in de mest
In 2019 werden in Nederland tienduizenden projecten on hold gezet omwille van een uitspraak van de Nederlandse Raad van State over het Nederlandse Programma Aanpak Stikstof
Meer dan twee jaar geleden trad de langverwachte Codextrein in werking, dé juridische grondslag voor het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen. Hoewel deze nieuwe figuur van beleidsplannen potentieel heeft, lijkt het erop dat de overgang van structuur naar beleidsplannen nog enige tijd zal aanslepen. Het is dan ook uitkijken naar de eerste praktijkervaringen.
In afwachting van die eerste praktijkervaringen staat het handige boekje “Ruimtelijke beleidsplanning: de do's-and-don'ts“ alvast stil bij de belangrijkste kenmerken van die nieuwe rechtsfiguur. De auteurs, Mr. Floris Sebreghts en Mr. Pieter-Jan Van de Weyer, gaan daarbij in op de verschillende procedures die zowel slaan op de opmaak en de herziening van beleidsplannen als op de opheffing van beleidskaders. Alle belangrijke aspecten belichten ze voor het gewestelijke, provinciale en gemeentelijke niveau.
Het resultaat? Een handig boekje dat alle do's-and-don'ts inzake ruimtelijke beleidsplanning klaar en duidelijk onder de loep neemt. Een meerwaarde voor alle betrokken actoren: besturen, ambtenaren ruimte, studiebureaus, ruimtelijke planners, schepenen ruimte, architecten, ...
Interesse? Bestel het nu via de website van Vanden Broele.
In 2019 werden in Nederland tienduizenden projecten on hold gezet omwille van een uitspraak van de Nederlandse Raad van State over het Nederlandse Programma Aanpak Stikstof
Het Vlaams Onteigeningsdecreet van 24 februari 2017 werd recent gewijzigd middels het Decreet van 16 oktober 2020 wat de invoering van de minnelijke onderhandelingstermijn betreft.
De meerderheidspartijen in het Vlaams Parlement hebben gisteren een politiek akkoord bereikt
Een handig boekje dat alle do's-and-don'ts inzake ruimtelijke beleidsplanning klaar en duidelijk onder de loep neemt.
GSJ advocaten ontvangt cliënten voor essentiële fysieke vergaderingen. Het dragen van een mondmasker is hierbij verplicht. Voor vergaderingen waarbij fysiek contact niet noodzakelijk is, benutten wij zoveel mogelijk online en telefonische vergadertools.
Onze advocaten werken vnl. van thuis en blijven bereikbaar via hun individuele e-mailadressen, via info@gsj.be en op het nr. +32 3 232 50 60.
Heeft u juridisch gerelateerde vragen over het Coronavirus? Twijfel niet om contact op te nemen!
Corona nieuws