Graszodenproducent rijdt zich vast in de mest
In 2019 werden in Nederland tienduizenden projecten on hold gezet omwille van een uitspraak van de Nederlandse Raad van State over het Nederlandse Programma Aanpak Stikstof
Pieter-Jan Van de Weyer behaalde in 2012 zijn diploma Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens zijn studies ontwikkelde hij reeds een bijzondere belangstelling voor het publiekrecht.
Alvorens bij GSJ advocaten aan de slag te gaan was Pieter-Jan actief als doctoraatsstudent aan het Leuven Centre for Public Law (LCPL) van de KU Leuven. In deze hoedanigheid stond hij in voor onderwijsbegeleiding bij het vak administratief recht en schreef hij een doctoraat over de invloed van art. 6 EVRM in bestuurlijke procedures. Hij is thans nog steeds vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven.
In 2019 vervoegde Pieter-Jan GSJ advocaten en trad hij toe tot de Antwerpse balie. Als lid van de vakgroep Bestuurs- en omgevingsrecht legt hij zich thans voornamelijk toe op dossiers in de materie van het ruime omgevingsrecht. Hij staat zowel particulieren, ondernemingen als overheden bij voor juridische begeleiding en adviesverlening alsmede het voeren van gerechtelijke procedures.
In 2019 werden in Nederland tienduizenden projecten on hold gezet omwille van een uitspraak van de Nederlandse Raad van State over het Nederlandse Programma Aanpak Stikstof
Het Vlaams Onteigeningsdecreet van 24 februari 2017 werd recent gewijzigd middels het Decreet van 16 oktober 2020 wat de invoering van de minnelijke onderhandelingstermijn betreft.
De meerderheidspartijen in het Vlaams Parlement hebben gisteren een politiek akkoord bereikt
Een handig boekje dat alle do's-and-don'ts inzake ruimtelijke beleidsplanning klaar en duidelijk onder de loep neemt.
Bij besluit van de Vlaamse Regering dd. 27 oktober 2020 werden enkele nieuwe maatregelen genomen met als doel de zware druk op de ziekenhuizen en zorginstellingen te doen afnemen.
In het boek “De rechterlijke toetsing van bestuursrechtelijke handelingen” reikt Mr. Pieter-Jan Van de Weyer
GSJ advocaten ontvangt cliënten voor essentiële fysieke vergaderingen. Het dragen van een mondmasker is hierbij verplicht. Voor vergaderingen waarbij fysiek contact niet noodzakelijk is, benutten wij zoveel mogelijk online en telefonische vergadertools.
Onze advocaten werken vnl. van thuis en blijven bereikbaar via hun individuele e-mailadressen, via info@gsj.be en op het nr. +32 3 232 50 60.
Heeft u juridisch gerelateerde vragen over het Coronavirus? Twijfel niet om contact op te nemen!
Corona nieuws