Expertises Sectoren

Delen

19.12.2022

Vastgoed van de toekomst

Samen met minister Diependaele, Iwein Meyskens (Archipelago), Johan De Vlieger (Bostoen), Filip de Bois (Redevco), Peter De Bie (Buysse & Partners) en Jan De Nys (Retail Estates) sloot collega Joris Geens vorige week aan bij een boeiend debat over de toekomst van vastgoed.

“Investeren in vastgoed blijft een slimme keuze”, dat was de conclusie van de 7 experten na afloop van het debat. Er blijkt nog heel wat potentieel te zijn om het vastgoed in Vlaanderen duurzamer te maken, zowel inzake energetische prestaties als op het vlak van ruimte- en materialengebruik. Het vereist wel een degelijk en rechtszeker kader dat tegelijk voldoende flexibiliteit biedt voor kopers, investeerders en ontwikkelaars.

Duurzaam bouwen kan volgens mr. Joris Geens nog beter gefaciliteerd worden indien de Vlaamse overheid de mogelijkheid kan creëren om in bepaalde gebouwen verwevenheid toe te laten.

“Ik denk daarbij als voorbeeld aan een stadion waar tegelijk ook kantoren, winkels en een congrescentrum zijn gevestigd. De kantoren kunnen dan tijdens matchen worden omgevormd tot loges. Een ander voorbeeld is een keukenwinkel die buiten de uren wordt gebruikt als pop-up restaurant.”

Lees hier de volledige inhoud van het debat of bekijk het in de themaspecial bij het weekblad Trends.