Expertises Sectoren

Joris Geens

vennoot

Joris Geens (°3 mei 1985) is advocaat sinds 2008 en aan GSJ verbonden sinds 2009. Hij heeft een specialisatie opgebouwd in het bestuursrecht en meer in het bijzonder in het algemeen administratief recht, omgevingsrecht, overheidscont(r)acten, domeingoederenrecht, onteigeningen en wegenrecht. Hij legt zich niet enkel toe op de procedures voor de rechtscolleges (hoven en rechtbanken, Raad van State, Raad voor Vergunningsbetwistingen, …) maar tevens op advisering en begeleiding van particulieren, ondernemingen en overheden.

Joris Geens was tot 2016 tevens werkzaam aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij verschillende lesopdrachten had als assistent van de afdeling Publiek recht en dit binnen de instituten voor Administratief Recht, Milieu- en energierecht en Gerechtelijk Recht.  Tevens volgde een lesopdracht aan de Universiteit Hasselt.

Daarnaast is Joris Geens spreker op talrijke studiedagen en heeft hij verschillende artikelen en bijdragen gepubliceerd. Hij is lid van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP), het Centrum voor Recht, Onteigening en Waardering (CROW) en maakt deel uit van de redactieraad van de ‘Collectie Publiek Recht’ van Vanden broele. Hij is tevens plaatsvervangend lid van de Commissie voor toegang tot de bestuursdocumenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Joris Geens heeft tevens bestuurservaring opgebouwd in zijn huidig mandaat als schepen van de gemeente Zandhoven en als bestuurder van een vennootschap. 

Expertises

Vakgroepen