GSJ legt uit: De maatschap
Tijdelijke samenwerkingen bij (middel)-grote bouwprojecten blijven vragen oproepen. Het woord maatschap schrikt architecten en ingenieurs af. Maar waarom zijn ze hiervoor bevreesd en is dit werkelijk nodig?
Naar aanleiding van de inwerkingtreding van het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) organiseerde ons kantoor in samenwerking met Accountants Noorderkempen op donderdag 20 juni 2019 een Speeddate met het WVV.
We bundelden onze krachten om - elk vanuit onze eigen invalshoek - ondernemers inzicht te geven in wat het nieuwe WVV voor een onderneming betekent.
Mr. Bart Goossens, Mr. Bart Jacqmain en Mr. Ina Van Steelandt van ons kantoor namen de juridische aspecten van deze nieuwe wetgeving voor hun rekening, terwijl Pieter Truyen, Jan Delcroix en Stijn Agache van Accountants Noorderkempen het WVV benaderden vanuit fiscaal en boekhoudkundig perspectief.
Nadien hebben de sprekers en de genodigden wederzijds hun kennis gedeeld tijdens het aansluitende netwerkevent, zodat iedereen met meer kennis (zelfs “dubbele kennis”) naar huis ging.
Wij danken alle aanwezigen voor hun komst, het Keienhof voor de toplocatie van deze studieavond en in het bijzonder Accountants Noorderkempen voor de goede samenwerking!
Tijdelijke samenwerkingen bij (middel)-grote bouwprojecten blijven vragen oproepen. Het woord maatschap schrikt architecten en ingenieurs af. Maar waarom zijn ze hiervoor bevreesd en is dit werkelijk nodig?
Het verlaagde btw-tarief van 6% voor sloop en heropbouw blijft voor beroering zorgen. De wetgeving werd in snel tempo ingevoerd en dat is te merken aan de onduidelijkheden die er maanden na de inwerkingtreding nog steeds zijn.
Wij verwijzen naar onze eerdere nieuwsberichten over de toepassing van het verlaagde btw-tarief van 6%
De Programmawet, aangekondigd in het Vivaldi-akkoord, verscheen op 30 december 2020 in het Belgische Staatsblad.
GSJ advocaten ontvangt cliënten voor essentiële fysieke vergaderingen. Het dragen van een mondmasker is hierbij verplicht. Voor vergaderingen waarbij fysiek contact niet noodzakelijk is, benutten wij zoveel mogelijk online en telefonische vergadertools.
Onze advocaten werken vnl. van thuis en blijven bereikbaar via hun individuele e-mailadressen, via info@gsj.be en op het nr. +32 3 232 50 60.
Heeft u juridisch gerelateerde vragen over het Coronavirus? Twijfel niet om contact op te nemen!
Corona nieuws