Expertises Sectoren

Delen

06.12.2022

Opleiding Omgevingsvergunning fundamenten & Omgevingsrecht

Afgelopen donderdag vond de laatste module “Handhaving en stedenbouw” plaats in de reeks opleidingen rond Omgevingsvergunning fundamenten van Escala.

Met tal van praktijkvoorbeelden friste mr. Jo Van Lommel er de basisprincipes inzake handhaving, de verschillende instrumenten, herstelmaatregelen, sancties en geldboetes, het stakingsbevel en de verjaring op.

Bedankt aan de vele deelnemers voor hun opkomst en aan Escala voor de toporganisatie!

Wil je de volgende editie van deze studiedag niet missen? Duid dan maandag 8 mei 2023 alvast aan in je agenda. Dan vindt de studiedag plaats in Campus Gent Networks Two. Meer info vindt u hier.

Daarnaast sprak mr. Nele Ansoms vorige week op de studiedag Omgevingsrecht: zonevreemdheid voor gevorderden. Ze lichtte er de wijzigingen in de regelgeving van de zonevreemdheid toe en behandelde o.a. de afwijkingen, verbouwingen en uitbreidingen van gebouwen net als milieuvergunningen en planmatige oplossingen voor zonevreemde constructies. 

Volgende week woensdag 14/12 en donderdag 15/12 sluit ze af met het webinar “Omgevingsrecht: zonevreemdheid voor gevorderden”. Inschrijven is nog steeds mogelijk via deze link.